Citron-halvmåne
250 g blødt smør
250 g sukker
5 mellemstore æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
Fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
2 spsk. citronsaft
Glasur
Saft af citronerne
250 g sigtet flormelis
10 g blødt smør
Gul frugtfarve
Pynt
Strimlet citronskal
Pisk smør og sukker godt sammen og pisk et æg i ad gangen. Hvis dejen skiller, tilsættes 1-2 spsk. af melet. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med citronskal. Hæld dejen i en smurt springform og bag den ca. 1 time ved 175° på nederste rille. Lad kagen hvile lidt, inden den vendes ud på bagerist.
Glasur: Hæld citronsaften i en gryde og kog den godt ind. Køl saften af og rør den i lidt ad gangen i flormelissen, til glasuren er smørbar. Tilsæt et par dråber frugtfarve. Rør smørret i, så glasuren ikke knækker, når kagen skæres.
Lad kagen være hel (fuldmåne) eller del den i to halvmåner.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
PRES CITRONEN
Smart citron-presser fra Lékué, der gør det meget nemmere at presse saften ud af en citron. Formen koster 79 kr. og kan købes i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Sandkage med citron og vanilje
Muffins med citron og passionsfrugt
Citrusdessert med fromage, sorbet og karamelknas
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)