Opskrifter

Karamelsnitter med chokolade

Onsdag, 28. marts 2012af Redaktion
Pas på, disse karamelsnitter er stærkt vanedannende.

Ingredienser til karamelsnitter

(Ca. 12 stk.)

Mørdejsbund
120 g smør
160 g hvedemel
50 g lyst rørsukker

Karamelfyld
200 g smør
120 g lyst rørsukker
3 spsk. ahornsirup
1 dåse sød, kondenseret mælk (ca. 400 g)

Chokolade overtræk
100 g mælkechokolade
50 g mørk chokolade
Evt. spiseligt guldstøv

Har du ikke fået nok chokolade efter disse karamelsnitter? Prøv vores chokolade-fudge

Fremgangsmåde til karamelsnitter

Mørdejsbund: Smuldr smørret i mel og sukker og saml det til en dej. Pres dejen ud i en beklædt bageform på ca. 15 x 20 cm og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag mørdejsbunden ved 180° i 25 min., til den er gylden.

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Karamelfyld: Kom smør, rørsukker, ahornsirup og kondenseret mælk i en gryde og varm det langsomt op ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet. Skru op for varmen, bring massen i kog og lad den småkoge i ca. 8 min. under konstant omrøring. Rør omhyggeligt, til massen er meget tyk, og pas på, den ikke brænder på.
Hæld karamelfyldet over mørdejsbunden og lad det køle af i køleskabet, til karamelfyldet er blevet fast.

Chokoladeovertræk: Smelt de 2 slags chokolade forsigtigt over vandbad og smør det jævnt ud over det stivnede karamelfyld. Drys evt. med guldstøv og sæt kagen tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
Skær kagen ud i smalle snitter med en skarp kniv og server med en god kop kaffe.

Bageopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen

Prøv også...


Skotsk fudgekage

Brownie-fudge
tærte

Chokolade brûlée
med saltet karamel

Chokolade brûlée
med saltet karamel

Find flere opskrifter her...
Blomme-karamelkage
Æbler i orange-karamel
Moccakarameller

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her