Karamelsnitter med chokolade
Ingredienser til karamelsnitter
(Ca. 12 stk.)
Mørdejsbund
120 g smør
160 g hvedemel
50 g lyst rørsukker
Karamelfyld
200 g smør
120 g lyst rørsukker
3 spsk. ahornsirup
1 dåse sød, kondenseret mælk (ca. 400 g)
Chokolade overtræk
100 g mælkechokolade
50 g mørk chokolade
Evt. spiseligt guldstøv
Har du ikke fået nok chokolade efter disse karamelsnitter? Prøv vores chokolade-fudge
Fremgangsmåde til karamelsnitter
Mørdejsbund: Smuldr smørret i mel og sukker og saml det til en dej. Pres dejen ud i en beklædt bageform på ca. 15 x 20 cm og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag mørdejsbunden ved 180° i 25 min., til den er gylden.
Se vores muffins her
Karamelfyld: Kom smør, rørsukker, ahornsirup og kondenseret mælk i en gryde og varm det langsomt op ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet. Skru op for varmen, bring massen i kog og lad den småkoge i ca. 8 min. under konstant omrøring. Rør omhyggeligt, til massen er meget tyk, og pas på, den ikke brænder på.
Hæld karamelfyldet over mørdejsbunden og lad det køle af i køleskabet, til karamelfyldet er blevet fast.
Chokoladeovertræk: Smelt de 2 slags chokolade forsigtigt over vandbad og smør det jævnt ud over det stivnede karamelfyld. Drys evt. med guldstøv og sæt kagen tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
Skær kagen ud i smalle snitter med en skarp kniv og server med en god kop kaffe.
Bageopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Prøv også...
Skotsk fudgekage
Brownie-fudge
tærte
Chokolade brûlée
med saltet karamel
Chokolade brûlée
med saltet karamel
Find flere opskrifter her...
Blomme-karamelkage
Æbler i orange-karamel
Moccakarameller
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her