Opskrifter
Nem jordbærtærte med friske bær og citron
Mandag, 25. juli 2011Opdateret 13. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på en super dejlig sommertærte, der kan nydes en varm eftermiddag på terrassen eller som dessert efter middagen.

40 min
8 personer
Tærtebund
200 g hvedemel
75 g smør
50 g sukker
Lidt koldt vand
Fyld
3 æggeblommer
125 g sukker
50 g usaltet, smeltet smør
1½ dl tyk yoghurt
2 spsk. hvedemel
Revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
200 g jordbær
Fremgangsmåde
- Bland mel, sukker og smør til en smuldret masse og saml med koldt vand.
- Rul dejen ud og pres i en tærteform.
- Forbag dejen med alufolie langs kanten, så den ikke skrider ned, i 10 min. ved 200°.
- Rør alle ingredienser til fyldet, undtagen jordbær, sammen. Kom det i den forbagte bund og læg halverede, skyllede jordbær i.
- Bag ved 180° i ca. 30 min., til æggemassen er fast.
- Server lun eller kold.

Hjemmebag
Jordbærsnitter med crumble-top

Dessert & Kage
Chokoladedrøm: Trøffellagkage