Pandekager med frugtkompot
Pandekager med frugtkompot
(ca. 50 pers.)
TYKKE, SMÅ PANDEKAGER
(50 stk.)
600 g hvedemel
2 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
½ dl sukker
1,3 l kærnemælk
6 æg
50 g smeltet smør
Klaret smør el. neutral olie til at stege i
Sigt mel, bagepulver og salt i en skål. Kom sukker i og lav en fordybning i midten. Pisk kærnemælk med æg og smeltet smør. Hæld det i fordybningnen i en tynd stråle og rør grundigt, så der ikke dannes klumper. Varm panden op, brug evt. en spejlægspande og steg små pandekager i klaret smør eller olie. Pandekagerne skal ikke vendes mere end en gang og skal være gyldne på stegefladen. Lunes i ovnen under alufolie og serveres med frugtkompot. De kan laves dagen før.
FRUGTKOMPOT
10 store æbler, udkernede og i både
10 store pærer, udkernede, skrællede og i både
4 dl sukker
2 dl vand
2 dl hyldeblomstkoncentrat
1 kg jordbær
Kom æbler og pærer i en store gryde eller et ovnfast fad. Kom vand og sukker ved og damp dem møre, men stadig med form, i ca. 10 min under låg. Smag til med halve jordbær og hyldeblomstkoncentrat og opbevar det hele på glas på køl. Kan laves 2-3 dage før, men ikke tidligere pga. jordbærrene. Kommes over pandekagerne evt. sammen med noget tyk, græsk yoghurt og ahornsirup.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere til brunch...
Tykke pandekager med kanel og æbler
Æg pocheret i bacon
Rabarbervanilje-creme med myslicrunch
Krydrede røræg
Lammepølser
Pomelo-appelsinmarmelade med vanilje