Opskrifter

Brændende kærlighed

Onsdag, 13. november 2013af Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Server den skønne klassiker brændende kærlighed på en kold vinteraften. Brændende kærlighed er nem at lave og smager utroligt godt

Ingredienser til brændende kærlighed

(4 pers.)

1 kg bagekartofler
2 dl mælk
15 g smør
Salt og peber
3 løg
250 g bacon el. røget flæsk
1 madæble

Tilbehør til brændende kærlighed
Hakket persille, rødbeder

Prøv også: Spansk udgave af brændende kærlighed

Fremgangsmåde til brændende kærlighed

Skræl kartoflerne, del dem et par gange og kog dem møre i usaltet vand. Salt i kogevandet kan gøre mosen sej. Pil løgene og skær dem i skiver. Skær baconen i tern. Steg baconternene gyldne og sprøde på en stor pande. Hæld det afsmeltede fedt fra og hold det varmt. Steg løgene møre ved mellemvarme i lidt af det afsmeltede fedt. Skær æblet i små tern og steg dem med de sidste par min. Lun mælken. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Rør mælk og smør i og smag mosen til med salt og peber. Anret mosen i et bjerg og hæld bacon/æbletern og løg over, eller gør det mere syndigt og lav et krater i midten, hæld det afsmeltede fedt i den brændende kærlighed og hæld til sidst bacon/æble og løg over.
Server brændende kærlighed!

Brændende kærlighed med et tvist

Halvdelen eller ¼ af kartoflerne kan byttes ud med selleri eller glaskål. I stedet for rødbeder kan "kærligheden" serveres med en sprød salat som denne:

8 skiver syltede rødbeder
2 julesalater
1-2 spsk. rødbedeeddike

Skær rødbederne i strimler og salaten i tynde skiver. Bland rødbeder, julesalat og rødbedeeddike.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Kartoffel-kålgratin
Risotto med svampe, bacon og nødder

Kender du kogebogen? Klik her...

Er du til mørbrad?
Se videoen, hvor Familie Journals faste madskribent, Helle Brønnum Carlsen, viser, hvordan du laver en lækker mørbradgryde: