Jordbærchutney
500 g jordbær
1 løg
1 spsk. rapsolie
½-¾ dl rørsukker
¼ tsk. salt
1 tsk. friskrevet ingefær
2 spsk. vineddike
½ tsk. sambal oelek
2 spsk. friskhakket mynte
Skyl og nip jordbærrene og skær dem i halve. Pil og hak løget. Svits løget let i olien. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad chutneyen koge uden låg 15-20 min. Hæld den i et skoldet glas og stil den koldt. Server til alle former for stegt kød og fjerkræ.
TIP
SAMBAL
Sambal er betegnelsen for en chilipasta, som findes i mange egnsbestemte variationer og styrker. Varianten sambal oelek hører til i den stærke ende af skalaen og er fremstillet af friske røde chilier, salt og eddike. Pastaen bruges både som krydderi ved tilberedning og som bordkrydderi, så det er muligt at krydre sin mad efter egen smag. Chilipastaen fås i de fleste velassorterede supermarkeder.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Se lækre dessert-opskrifter med jordbær og rabarber her...
Prøv også...
Rabarber-gulerodssyltetøj
Sødstærke mandler
Jordbærmarmelade