Kaffeboller

Søndag, 18. april 2010
af Redaktion
Lækkert til kaffen fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(12-15 stk.)

1 dl stærk kaffe
3 dl minimælk
25 g gær
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
100 g rugmel
500 g hvedemel

Pensling
Vand, mælk el. kaffe

Bland varm kaffe med mælk til en lunken blanding. Rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker og rugmel. Bland hvedemelet i lidt efter lidt. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast. Det varierer, hvor meget mel, dejen kan tage. Sæt dejen til hævning i to timer. Ælt dejen igennem og tril den til en tyk pølse. Lad den hvile i 10 min. og skær den i 12-15 stykker. Læg stykkerne på en plade med bagepapir med skærefladen opad. Tryk hvert dejstykke med let hånd. Lad bollerne hæve 1 time. Pensl med koldt vand, mælk eller kaffe. Bag bollerne på næstnederste rille i ca. 15-20 min. ved 225°. Sæt en skål med vand i bunden af ovnen, mens bollerne bager.
Bollerne kan fryses.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Pr. bolle v. 12 stk.
693 kJ/166 kcal
Fedt 0,6 g
Kulhydrat 34,4 g
Protein 5,0 g
Kostfibre 1,4 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet.

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub
Krydret gulerodskage

JordbærsmoothieDrømmekage