Græske kyllingespid

Tirsdag, 22. juni 2010
af Redaktion
Servér med tzatziki, salat og marinerede kartofler
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(4 personer)

Pr. pers., hvis du spiser hele menuen:
2487 kJ (593 kcal)
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her...

KYLLINGESPID
2 grønne peberfrugter
20 cherrytomater
20 laurbærblade
500 g kyllingefileter (125 g kød til hvert spid)

Marinade
3 spsk. olie, f.eks. olivenolie
Saft af 1 citron
1 spsk. merian
2 fed hvidløg
Salt og peber

Skær kyllingekødet i tern, ca. 2 cm. Bland en marinade af olie, citronsaft, merian og pillede, knuste hvidløg, salt og peber. Læg kødet i en frysepose og hæld marinaden ved. Lad kødet trække i 1-2 timer på et køligt sted. Ryst posen af og til.
Rens peberfrugterne og skær dem i små firkanter. Skyl og tør tomaterne.
Tag kødet op af marinaden og sæt det på 4 spid skiftevis med peberfrugt, tomat, laurbærblade og hele cherrytomater. Tryk kød og grønsager godt sammen på spiddene, så det sidder godt fast. Krydr med salt og peber. Grill spiddene på grillristen, 10-15 cm fra gløderne, i ca. 6-8 min. Vend et par gange, mens de griller. Pensl evt. igen med lidt af den resterende marinade.
Pr. pers.: 1255 kJ (300 kcal)

Flere slankeretter...

GRÆSK SALAT
4 tomater
1/3 agurk
1 grøn peberfrugt
50 g rødløg
12 fetatern, 3%
1 tsk. tørret oregano el. 1 spsk. frisk
2 spsk. balsamico
12 sorte oliven

Vask og rens grønsagerne. Skær tomaterne i både, agurken i skiver, peberfrugten i strimler og løget i tynde ringe. Bland grønsagerne i en salatskål. Smuldr fetaternene og drys dem over salaten sammen med oregano. Dryp balsamicoeddike over salaten og pynt med sorte oliven.
Pr. person: 227 kJ (54 kcal)

Få opskriften på marinerede grillkartofler her.

Slankeopskrift: Pernille Brøndum