Oksebøf i folie

Tirsdag, 22. juni 2010
af Redaktion
Servér med rødbeder, spidskålssalat, avocadodip og kartofler med persilledrys
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(4 personer)

Pr. pers., hvis du spiser hele menuen:
2188 kJ (523 kcal)

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her...

OKSEBØF I FOLIE
4 skiver oksefilet a 125 g
2 spsk. olie, f.eks. olivenolie
Salt og peber
50 g løg
150 g champignoner
1 grøn peberfrugt
4 tomater
2 spsk. frisk el. 1 spsk. tørret timian

Rens grønsagerne, hak løget fint, skær champignonerne i skiver, peberfrugten i strimler og tomaterne i tern. Bank bøfferne let med håndroden og pensl dem med olie. Drys med salt og peber. Brun bøfferne kort på grillen. Lav 4 stykker alu-folie (der kan rumme en bøf med fyld) læg bøfferne herpå og fordel fyldet på bøfferne. Drys med timian. Pak folien op om bøfferne og luk enderne godt, så saften ikke kan løbe ud. Grill bøfferne på grillen, 10-15 cm fra gløderne, i 6-8 min. Vend bøfferne undervejs. Skal bøfferne være gennemstegte, skal de grille et par min. længere. Grønsagerne kan varieres efter smag, f.eks. er squash i skiver, majs og porre i tynde ringe et godt alternativ.
Pr. pers.: 975 kJ (233 kcal)

Flere slankeretter...

BAGTE RØDBEDER
200 g frisk rødbede
1 spsk. olie
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sød sennep

Skræl rødbeden og skær den i tynde skiver, ca. ½ cm. Bland en marinade af olie, balsamico og sennep. Pensl rødbederne med marinaden og grill rødbedeskiverne på grillen, indtil de er møre (ca. 8 min.) Vend dem undervejs.
Pr. pers.: 241 kJ (58 kcal)

SPIDSKÅLSSALAT
150 g spidskål
3 spsk. tørrede tranebær
1½ æble
2 spsk. hakket persille

Skyl spidskålen og skær den i fine, tynde, korte strimler. Bland spidskålen med hakket persille, tranebær og tynde æblebåde.
Pr. pers.: 258 kJ (62 kcal)


PILLEKARTOFLER MED PERSILLEDRYS
500 g nye kartofler
Salt
1 dl frisk persille

Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20-25 min. Skyl kartoflerne kort under koldt vand og pil dem med en urtekniv. Vask og hak persillen og drys den over de kogte kartofler.
Pr. person: 407 kJ (97 kcal)

Slankeopskrift: Pernille Brøndum