Chokolade-valnødde tærte med frugter
(1 time)
Dej
50 g valnødder
150 g mel
75 g smør
50 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang
Fyld
100 g mørk chokolade
50 g smør
25 g kakao
150 g valnødder
250 g mascarpone
2 æg
75 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang
1 spsk. honning
Tilbehør
Syltede frugter og flødeskum
Blend alt til dejen og saml med koldt vand. Rul ud og fór en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Stil koldt i 30 min. Hold dejkanten fast med alufolie og forbag ved 200° i 10 min. Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Kom kakao i. Pisk sukker og æg luftigt. Kom mascarponen i sammen med vaniljestang og honning. Hak 100 g af valnødderne fint, tag en lille håndfuld fra til pynt og tilsæt sammen med den flydende masse af chokolade. Vend de hele valnødder i. Kom denne masse i den forbagte bund, drys med hakkede valnødder og bag færdig ved 200° i 20 min. Lad afkøle og server med syltede frugter og evt. flødeskum.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Monas norske æblekage
Limetærte
Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
Find flere chokolade-fristelser her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)