Opskrifter

Glutenfri hindbærkage med mandel-lakridsbund

Lørdag, 9. juni 2018af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Denne skønne hindbærkage vil uden tvivl falde i god jord hos de fleste. Kagen er desuden glutenfri.
25 min
12 personer
Mandel-lakridsbund
1 spsk. smør
100 g mandler
1 tsk. lakridspulver
2 æggehvider
100 g sukker
Hindbærcreme
4 blade husblas
225 g hindbær
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl piskefløde
Pynt
Sukkerkugler eller lakridskugler
Spiselige blomster

Tip

Hvis du ikke er så meget til lakrids, kan du også bytte lakridspulveret ud med 1 tsk. stødt kanel.

Mandel-lakridsbund

  1. Smør en springform ca. 22 cm i diameter.
  2. Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor eller minihakker.
  3. Bland mandlerne med lakridspulver.
  4. Pisk æggehviderne skummende og drys sukkeret i lidt efter lidt, mens du pisker.
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt med mandlerne.
  6. Kom dejen i springformen og glat overfladen ud.
  7. Bag kagen ved 175° i ca. 20 min.
  8. Lad kagen køle af i formen. Løsn den forsigtigt i kanten og i bunden, men lad den blive i formen.

Hindbærcreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Blend hindbærrene og sigt kernerne fra.
  3. Rør hindbærpuréen med sukker og vaniljepulver.
  4. Tag husblassen op og kram vandet ud af den. Smelt den over laveste blus over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
  5. Rør lidt hindbærpuré ud i husblassen og rør derpå al husblassen i hindbærpuréen.
  6. Pisk fløden til blød skum og vend den hurtigt med hindbærpuréen. Hæld med det samme hindbærcremen over mandelbunden.
  7. Lad cremen sætte sig i køleskabet i 2-3 timer, til den er helt fast.
  8. Skær kagen fri af formen, fjern ringen og træk kagen over på et kagefad.
  9. Pynt evt. med kugler og spiselige blomster.