Opskrifter
Glutenfri hindbærkage med mandel-lakridsbund
Lørdag, 9. juni 2018af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Denne skønne hindbærkage vil uden tvivl falde i god jord hos de fleste. Kagen er desuden glutenfri.
25 min
12 personer
Mandel-lakridsbund
1 spsk. smør
100 g mandler
1 tsk. lakridspulver
2 æggehvider
100 g sukker
Hindbærcreme
4 blade husblas
225 g hindbær
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl piskefløde
Pynt
Sukkerkugler eller lakridskugler
Spiselige blomster
Tip
Hvis du ikke er så meget til lakrids, kan du også bytte lakridspulveret ud med 1 tsk. stødt kanel.
Mandel-lakridsbund
- Smør en springform ca. 22 cm i diameter.
- Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor eller minihakker.
- Bland mandlerne med lakridspulver.
- Pisk æggehviderne skummende og drys sukkeret i lidt efter lidt, mens du pisker.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt med mandlerne.
- Kom dejen i springformen og glat overfladen ud.
- Bag kagen ved 175° i ca. 20 min.
- Lad kagen køle af i formen. Løsn den forsigtigt i kanten og i bunden, men lad den blive i formen.
Hindbærcreme
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Blend hindbærrene og sigt kernerne fra.
- Rør hindbærpuréen med sukker og vaniljepulver.
- Tag husblassen op og kram vandet ud af den. Smelt den over laveste blus over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
- Rør lidt hindbærpuré ud i husblassen og rør derpå al husblassen i hindbærpuréen.
- Pisk fløden til blød skum og vend den hurtigt med hindbærpuréen. Hæld med det samme hindbærcremen over mandelbunden.
- Lad cremen sætte sig i køleskabet i 2-3 timer, til den er helt fast.
- Skær kagen fri af formen, fjern ringen og træk kagen over på et kagefad.
- Pynt evt. med kugler og spiselige blomster.