Opskrifter

Glutenfri kartoffelmazarin med chokoladeglasur og nødder

Lørdag, 19. maj 2018af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Denne glutenfri kage er et sikkert hit! Der er nemlig ikke noget som en god, hjemmebagt kartoffelmazarin med en kop kaffe eller et glas saftevand.
40 min
10 personer
Glutenfri kartoffelmazarin
200 g kartofler
200 g marcipan
100 g blødt smør + 1 spsk. til at smøre formen med
75 g kartoffelmel
75 g mandelmel
175 g flormelis
1 knsp. fint salt
1 1/2 tsk. bagepulver
3 æg
Overtræk og pynt
100 g mørk chokolade
2 spsk. smør
2 spsk. flormelis
100 g blandede nødder, mandler og/el. mandelflager
Evt. chokoladekugler
Evt. Skovsyre

Glutenfri kartoffelmazarin

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand.
  2. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en gaffel.
  3. Riv marcipanen groft. Ælt kartoffelmos, marcipan og smør godt sammen.
  4. Bland kartoffelmel, mandelmel, flormelis, salt og bagepulver sammen.
  5. Del æggene i blommer og hvider.
  6. Rør æggeblommerne i dejen og rør derefter melblandingen i.
  7. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  8. Smør en springform eller tærteformpå ca. 24 i diameter.
  9. Kom dejen i formen og glat overfladen ud.
  10. Bag kagen 30-35 min. ved 180°, til den er gennembagt og gyldenbrun på toppen.
  11. Lad kagen køle af i formen.

Overtræk og pynt

  1. Smelt chokoladen med smørret.
  2. Tilsæt flormelis og rør glasuren jævn.
  3. Bred glasuren ud på kagen.
  4. Pynt med nødder, mandler, mandelflager og evt. chokoladekugler og skovsyrer.