Bag med butterdej: 3 hjemmebagte fristelser
Kanelkranse
(14 stk.)
- 75 g marcipan
- 60 g smør
- 60 g sukker
- 2 spsk. kanel
- 1 rulle butterdej
- 1 æg
- 3 spsk. perlesukker
- 1 tsk. kanel
Prøv også: Kaneltærter med citruscreme
Fremgangsmåde:
Bland revet marcipan, lunt smør, sukker og kanel. Rul butterdejen ud, og smør kanelblandingen på den ene halvdel. Buk den anden halvdel af dejen over, og skær 14 tykke strimler. Sno strimlerne, og luk dem sammen, så du får små cirkler. Pensl butterdejscirklerne med æg, og drys med perlesukker vendt med kanel. Bag dem ved 180° i ca. 20 minutter.
Se også: Hurtige butterdejslinser
Små skinketærter
(4 personer)
- 1 rulle butterdej
- 2 porrer
- 200 g skinkestrimler
- 1½ spsk. olivenolie
- 4 æg
- 200 g flødeost neutral
- 100 g revet emmentaler
- Salt og peber
Prøv også: Ærtecreme i butterdej
Fremgangsmåde:
Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir, og buk kanterne op. Steg snittede porrer og skinkestrimler i olie, og afkøl. Pisk æggene med flødeost, emmentaler, salt og peber. Fordel skinke-porre-blandingen på butterdejen, og hæld æggemassen over. Bag tærten ved 200° i 20-25 minutter, og servér eventuelt med salat.
Se også: Pølser i pesto
Olivensnegle
(20-24 stk.)
- 150 g oliven uden sten
- 2 spsk. soltørrede tomater
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. persille
- 2-3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- 1 rulle butterdej
Prøv også: Marianns kartoffeltærte
Fremgangsmåde:
Blend oliven, soltørrede tomater, hvidløg og persille til en fast tapenade. Smag til med olie, salt og peber. Rul butterdejen ud, og fordel et tyndt lag tapenade på. Rul sammen til en lang rulle fra begge sider, og læg den på køl i 30 minutter. Skær rullen i skiver, og bag sneglene sprøde ved 200° i 12-15 minutter. Nydes lune som snack.
Tip: Du kan også lave snegle med en hjemmelavet pesto. Du skal blot blende: 1 bundt basilikum, hvidløg, olivenolie, pinjekerner og parmesanost.
Se også: Varme, krydrede oliven