Fælles ansvar at rumme hinanden

Lørdag, 21. september 2024
Af Puk Elgård
Foto: Colourbox
At stå ved sin seksualitet kræver mod, og det er ikke altid nemt, selv i dagens samfund. En mor deler sin egen oplevelse og roser samtidig for den støtte.
En mand der sidder og dagdrømmer.

Kære Puk

Jeg vil bare lige rose dig for alle de gode svar, du kommer med, til forskellige mennesker i svære situationer. Jeg blev især rørt over det svar, du gav Fyren (FJ 26, 2024, red.), og jeg håber virkelig, han bliver hjulpet af det, og vil også rose ægtemanden for at kontakte dig.

Der er heldigvis så mange, der tør springe ud af skabet i dag, og måske hjælper det også, at mange kendte er homoseksuelle osv.

Min egen datter er til begge køn og har haft flest pigekærester, så jeg ved selv lidt om, hvor svært det er, for selv i 2024 er det ikke alle, der accepterer det.

Godt gået, Puk.

Susanne

Kære Susanne

Tak for de pæne ord – og godt gået til dig. Det hjælper helt sikkert, at kendte springer ud, men det hjælper bestemt også, at du som mor skriver her i brevkassen.

For selv om du begynder dit brev med roser til mig, er dit brev også en fortælling fra dit eget liv med din datter og hendes seksualitet, og man mærker din kærlighed og accept.

Jo, flere små historier og indblik i en hverdag, hvor kærligheden er omdrejningspunktet jo bedre.

Kærlighed er kærlighed, uanset køn, og det er vores fælles ansvar at rumme hinanden. Jeg kan i øvrigt fortælle, at jeg fik et brev fra ”Fyren og hans ægtemand”, og brevet og mit svar i Familie Journal var blevet læst op til en fest, og det havde været et helende og omsorgsfuldt øjeblik.

Det hjælper at dele, og det er aldrig for sent at blive mødt med forståelse.

Mange hilsner fra Puk