Aspargessalat med laks, radiser og rygeostcreme
Ingredienser til aspargessalat med laks, radiser og rygeostcreme
(4 pers.)
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. radiser
Saften af ½ citron
1 spsk. olivenolie
4-6 skiver røget laks
80 g rygeost 10%
4 spsk. piskefløde
½ bdt. purløg
Salt og peber
Tilbehør
Flutes
Tip om asparges
De grønne asparges kan spises både rå og dampede, mens de hvide lige skal have opkog, før de er gode.
De opbevares bedst i grønsagsskuffen pakket i fugtige aviser.
Fremgangsmåde
Skyl aspargesene og rens radiserne. Høvl aspargesene i tynde flager med en kartoffelskræller og skær radiserne i tynde skiver. Pisk citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen og vend asparges og radiser i. Rør rygeosten med fløden og smag den til med salt og peber. Hak halvdelen af purløgene fint og den anden halvdel i 4 cm lange stk. Vend det finthakkede purløg i cremen. Anret lakseskiverne på tallerkner og læg aspargessalaten over. Sæt små skefulde af cremen rundt på tallerknen og drys med de lange stk. purløg øverst. Servér med lun flutes.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kalvemørbrad med aspargessalat og lysegrønt skum
Frikadeller med asparges og blomkål i yoghurt
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)