Fladbrød og butternutdip
Ingredienser til fladbrød
25 g gær
4 dl vand
1 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
1 spsk. nigellafrø
2 spsk. sesam
550 g fuldkorns emmer- og spelt mel
Fremgangsmåde til fladbrød
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt, nigellafrø og sesam. Rør melet i, ælt dejen sammen og stil den til hævning i 60 min. Del dejen i 10 og rul dem ud til helt tynde cirkler. Bag brødene på en varm, tør pande i 2 min. på hver side.
Ingredienser til butternutdip
1 butternut squash
2 røde peberfrugter
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk. tahini
1 spsk. spidskommen
1 spsk. salam oelek (chili pasta)
1 tsk. salt
Fremgangsmåde til butternutdip
Halvér squash og peberfrugter, fjern kernerne og kom frugterne i et ovnfast fad. Kom olien over og bag dem ved 200° i 45 min. Skrab kødet ud af squashen og pil skindet af peberfrugterne. Kom begge dele i en foodprocessor sammen med hvidløg, tahini, spidskommen og salam oelek og blend til en ensartet dip. Smag til med salt og servér med fladbrød til.
Dippen her er god både som let snack og som smørelse i en sandwich.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Raita
Lune ostebrød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)