Kære Puk
Jeg er bange for at miste min datter
Slankeopskrift på grønsagslasagne med basilikum
Bage-/koge-/stegetid: 50 minutter
Ingredienser til 4 portioner
½ ds. tomat, flået, konserves
15 stk. cherrytomat, halveret
1 stk. squash, i skiver
½ stk. løg, i tynde skiver
10 stk. champignon, halveret
1½ spsk. olivenolie
1 spsk. pesto, rød
1 fed hvidløg, presset
Salt og peber
12 stk. lasagneplade, fuldkorn, Urtekram
2 dl mornaysauce 5%, Karolines køkken
5 spsk. basilikum, frisk
3 spsk. parmesan, revet
Fremgangsmåde til grønsagslasagne
Bland alle grøntsager i en skål sammen med olivenolie, pesto, hvidløg, salt og peber, og hæld dem ud på en bradepande med bagepapir på.
Bages i ovnen på 180 grader i 10 min.
Lav lasagnen med de bagte grøntsager, mornaysauce og læg en bunke basilikumblade i hvert lag, drys ost på øverste lag.
Bages i ovnen ca 30 min. på 180 grader.
Tips:
- Kan serveres med tomatsalat eller en blandet grøn salat.
- Lav en stor portion til frysning.
- Lasagnen kan bages i blot 20 min. og fryses ned. Så har du en mere 'frisk' lasagne når du bager den færdigt.
Energi-information pr. portion
Energi 437 kCal / 1829 kJ
Fedt: 14 gram
Kulhydrater: 53 gram
Protein: 18 gram
Kostfibre: 9 gram
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.