Wasabicheesecake med rogn
(Ca. 12 stykker)
200 g usødede Digestivekiks (bl.a. Super Best)
75 g smør
Fyld:
3 blade husblas
300 g Philadelphiaost
3 dl cremefraiche
Ca. ¼ tube wasabipasta
¾ tsk. salt
Pynt:
200 g stenbiderrogn
Dild
Knus kiksene i foodprocessor eller med kødhammer. Smelt smørret og bland det med kiksene. Tryk det ud i et jævnt lag i en springform og stil den i køleskab. Fyld: Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk ost og cremefraiche glat. Smag til med wasabi og salt. Tryk vandet af husblassen. Varm lidt af wasabiblandingen i en gryde sammen med husblas, til den er smeltet. Rør blandingen i resten af fyldet. Hæld det i formen og glat det ud. Stilles i køleskab ca. 2 timer, til fyldet er stivnet. Fordel stenbiderrogn og pynt med dild.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen