Farsfad med kartofler
20 min. + 35 min. i ovnen
(2 pers.)
300 g hakket kalv og flæsk
½ tsk. fint salt
2 spsk. revet løg
3 hakkede ansjoser
1 knsp. peber
1 æg
1 dl mælk
4 spsk. hvedemel
500 g kartofler
½ tsk. salt
1 dl fløde
50 g reven ost
Rør kødet med salt, løg, ansjoser, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt skiftevis med melet. Stil farsen tildækket i køleskabet, mens kartoflerne ordnes. Skær kartoflerne i tynde skiver og bland dem med salt og revet ost. Kom kartoffelblandingen i bunden af et ildfast fad med høj kant og hæld fløden over. Fordel farsen over kartoflerne og bag farsfadet midterst i ovnen ved 225° i 35 min. Server med råkost og groft brød.
Opskrift: Kristina Miechels