Oksepie med svampe
(4 pers.)
2 spsk. olivenolie
85 g bacon i tern
500 g skært oksekød i tern
350 g pillede og halverede skalotteløg
1 spsk. hvedemel
½ flaske rødvin
350 g champignoner
Salt og peber
Evt. lidt tørrede svampe (rørhatte)
1 pakke butterdej
1 æg
Persille til pynt og salat som tilbehør
Gør løg og svampe i stand. Varm olien op og brun bacon og kød af et par omgange i en stor gryde. Tag kødet op og tilsæt så skalotter og svampe og svits, før du tilsætter kød og bacon igen. Drys med mel, salt og peber og hæld vinen ved, til det jævner let. Lad det småsimre i 1 time og smag til. Tænd for ovnen på 220°. Hæld gryderetten i et ovnfast fad og læg låg af butterdej på. Det pensles med æg både for at blive brunt og for at sidde fast på kanten. Giv den 25 min. midt i ovnen. Server med salat og drys med persille.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også
Shepherd's pie