Blomskålscreme med bacon og asparges
(4 pers.)
200 g blomkål
1 kartoffel på ca. 100 g
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
1 dl fløde
½ dl cremefraiche
1 tsk. salt
Kværnet peber
4-8 grønne asparges
4 gode skiver bacon el. letsaltet flæsk
Rens blomkålen og skær den i mindre stykker. Skræl kartoflen og del den. Kog blomkål og kartoffel mørt i letsaltet vand og lad det dryppe af i sigte. Pil og hak løget. Svits det mørt i olivenolie. Miks blomkål, kartofler og løg glat med blenderstav sammen med lidt af fløden. Rør resten af fløden og cremefraiche i og smag til med salt og peber. Bræk det nederste af aspargesene og kog dem 3-4 min. i letsaltet vand. Steg baconen sprød. Hæld cremen i glas, stik 1-2 asparges i hver og læg bacon over kanten.
Tip: Cremen kan laves i forvejen, lunes i mikroovn og piskes igennem.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Asparges med grapefrugtsauce
Aspargesruller
Kold urtesauce