Gammeldags æblekage
Ingredienser til gammeldags æblekage
(4 pers.)
5 æbler, f.eks. belle de boskoop
3 spsk. vand
1 dl sukker
125 g rasp
1½ dl sukker
80 g smør
2½ dl piskefløde
Ribsgelé til pynt
Fremgangsmåde til gammeldags æblekage
Skræl og del æblerne. Kog dem i en gryde med vand og sukker under låg, pas på, det ikke brænder på, efter ca. 5 min. kan de moses. Bland sukker og rasp og steg det lysebrunt i smør. Læg æbler og rasp lagvis i en skål. Pisk forsigtigt fløden til skum og læg den øverst. Pynt med ribsgelé.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Find flere opskrifter her...
Pære Belle Helene
Fløderand med frugt
Tykke pandekager med kanel og æble
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)