Træstammer
Ingredienser til træstammer
(20 stk.)
500 g kagerester
150 g smør
½ dl kakao
2-3 spsk. rom el. romessens
500 g marcipan
Evt. frugtfarve
Lidt kartoffelmel
200 g mørk chokolade
Alternativ til træstammer: Chokolade-konfekt-kage
Fremgangsmåde til træstammer
Smuldr kageresterne og ælt det godt sammen. Rør smør, kakao og rom i og ælt det til en jævn masse. Smag til med rom/romessens. Kom dejen i en sprøjtepose uden tylle. Farv evt. marcipanen. Drys bordet med lidt kartoffelmel og rul marcipanen ud i en ca. 2 cm tyk plade på ca. 32 x 45 cm. Del den på langs i 3 strimler, der er ca. 10 cm brede. Fordel dejen på marcipanstrimlerne og rul marcipanen om dejen. Læg rullerne med samlingen nedad. Skær dem ud i 5-6 cm lange stykker. Lad dem hvile koldt i 30 min. Smelt chokoladen og dyp enderne af kagerne i chokolade. Stil dem på køl.
Tip: Alle kagerester kan bruges, men kagerne bliver bedst, hvis der er rester af chokoladekage i dejen.
Prøv også...