Opskrifter
Oksekødtærte med majs og ost
Fredag, 27. oktober 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Hvis du er i tvivl om, hvad I skal have til aftensmad, så kan du med fordel lave en velsmagende tærte med oksekød, majs og ost!
1 t og 15 min
4 personer
Tærte:
200 g hvedemel + lidt til bordet
½ tsk. salt
4 spsk. cremefraiche 18 %
2 spsk. smagsneutral olie
2 spsk. koldt vand
1 avocado
Oksekødfyld:
500 g hakket oksekød
Olivenolie til stegning
3 fed hvidløg
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. paprika
1 tsk. løgpulver
1 tsk. salt
½ tsk. cayennepeber
1 knsp. peber
¼ tsk. sukker
1 peberfrugt
1 dl vand
140 g cheddar
140 g majs (1 lille dåse)
2½ dl cremefraiche 18 %
Dessert & Kage
Butterdejstærte med blommer
Fremgangsmåde:
Tærte:
- Bland mel, salt, cremefraiche og olie i en skål.
- Hæld vand i lidt ad gangen, og saml dejen uden at ælte den for meget.
- Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200°.
- Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel, og forbag bunden i 10 minutter.
Oksekødfyld:
- Brun kød i olie i en gryde eller en pande med høje kanter.
- Vend finthakket hvidløg og tørrede krydderier i. Tilsæt strimler af peberfrugt, og steg i nogle minutter.
- Hæld vand over, og lad retten simre i 5 minutter.
- Riv cheddarosten.
- Bland majs, cremefraiche og ca. halvdelen af osten med kødet, og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.
- Drys resten af osten over, og bag tærten færdig i ovnen i ca. 20 minutter.
- Servér den med avocadotern og evt. frisk koriander på toppen.
Opskrifter
Svampetærte med gedeost og timian