Spidskålssalat med dadler, æbler og valnødder

Fredag, 13. december 2024Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Frisk og knasende spidskålssalat med søde dadler, sprøde æbler og valnødder – perfekt som tilbehør eller let måltid.
20 min
4 personer
Spidskålssalat med dadler, æbler og valnødder:
400 g spidskål
2 æbler
75 g tørrede dadler uden sten
6 g valnøddekerner
½ citron
1 spsk. tahin (sesampasta)
1 tsk. honning
2 tsk. olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Snit spidskål fint.
  2. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
  3. Skær dadlerne i mindre stykker, og hak valnødderne groft.
  4. Pres citronen, og rør citronsaft sammen med tahin, honning og olie i en skål.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Vend spidskål, æbler, dadler og valnødder sammen med dressingen i en serveringsskål.

TIP

Pift årets julemiddag op med grønne overraskelser, der foruden at smage forrygende til and og flæskesteg giver frisk og sprød modspil til den fede julemad.