Appelsin-safrankage
Ingredienser til appelsin-safrankage
200 g smør
¼ g safrantråde
1 stk. hugget sukker
2 æg
225 g sukker
1½ dl piskefløde
Reven skal og saft af 1 usprøjtet appelsin (ca. 1 dl saft)
250 g mel
2 tsk. bagepulver
Glasur:
100 g smeltet afsvalet smør
100 g Philadelphiaost
75 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Reven skal og saft af 1 usprøjtet citron
Pynt:
Mørk chokolade og appelsinskal el. små påskeæg
Prøv også: Kanelpandekager med appelsin
Sådan laver du appelsin-safrankage
Kagen: Smelt smørret til kagen og afkøl det.
Stød safranen i morter sammen med hugget sukker.
Pisk æg og sukker luftigt.
Tilsæt safran, fløde og appelsin.
Bland mel og bagepulver og vend det i dejen.
Hæld dejen i en springform på ca. 24 cm.
Bag kagen på nederste rille ved 175° ca. 40 min. og køl den af.
Glasur: Pisk alle ingredienserne sammen til en luftig creme.
Smør den på kagen og drys chokolade på.
Lad kagen stå koldt til serveringen.