Slikporrer og sennepsmarinade
Ingredienser til slikporrer
(4 pers.)
4-6 tykke porrer
Vand
Salt
50 g smeltet smør
1 hårdkogt, hakket æg
Hakket persille
Skær rodtrevlerne og det øverste grønne stykke af porrerne. Skær et kryds i det grønne og skyl porrerne godt, så de ikke knaser efter kogning. Er porrerne for lange til gryden, kan de deles. Kog porrerne møre i letsaltet vand på 8-10 min., afhængig af, hvor tykke, de er. Hæld porrerne til afdrypning i en sigte og dup dem tørre med køkkenrulle. Læg dem på tallerkner, hæld smørret over og drys med persille og hakket æg.
Ingredienser til sennepsmarinade
1 spsk. dijonsennep
1 dl olie
½ dl lys vineddike
½ tsk. honning
Salt og peber
Pynt
Friskhakkede krydder-urter, f.eks. estragon, dild og persille
Pisk sennep, olie og vineddike sammen og smag til med honning, salt og peber. Hæld marinaden over porrerne og drys dem med hakket grønt. Spis porrerne lune eller kolde.
Madopskrift: Anne Skovgaard
Find flere opskrifter her...
Laks med æblesalat og fennikel
Krydderasier
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)