Dobbeltchokomousse med chili
(6 pers.)
150 g mørk chokolade 70%
100 g hvid chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
2 spsk. sukker
85 g usaltede pistacienødder (uden skal)
½ rød chili uden kerner, finthakket
2 spsk. Grand Marnier
2½ dl piskefløde pisket til blødt skum
Hak begge slags chokolade og smelt langsomt over vandbad. Lad det afkøle til 30°. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i 5 min. med håndmikser. Pisk æggehvider stive i en anden skål. Bland chokoladen med æggeblommer, chili, Grand Marnier og pistacier, der er hakket let (gem lidt til pynt). Fold hviderne i sammen med fl øden og kom det i glas. Pynt med pistacier og stil på køl i 2-4 timer.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen