Ingredienser til præriesteak
(4 pers.)
1 stor, tyk oksesteak, T-bone eller filét
2 spsk. olivenolie
1 lille bdt. oregano
1 bdt. persille
1 lille, rød chili
2 fed hvidløg
½ dl balsamicoeddike
1 dl olivenolie
Salt og peber
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. spansk paprika
Evt. blandede krydderurter, timian, rosmarin og oregano til pynt
Tilbehør
Tomatsalat og stegte kartoffelbåde
Fremgangsmåde til præriesteak
Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys det med salt og peber. Blend oregano, persille, chili, pillede hvidløgsfed, balsamico og 1 dl olivenolie og bland det med sennep og paprika. Smør blandingen på kødet og lad det trække nogle timer eller natten over. Steg kødet på en grillpande ca. 8-10 min. på hver side. Servér med salat og kartofler til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kalveragout
Roux og oksespidsbryst med kartofler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)