Gelerand med rejer
(6 pers.)
8 bl. husblas
230 g pillede rejer
3 spsk. klippet dild
3 dl ærter
1 rød peber i tern
4 dl fiskebouillon
1 dl tør hvidvin
Lidt citronsaft
2 dl syrnet fløde
1 spsk. sennep
3 spsk. klippet dild
2 tsk. hakket kapers
1 tsk. revet citronskal
Salt og peber
NÆSTEN ORIGINAL
- Denne opskrift er stort set i originaludgaven, jeg har dog valgt at lave den kolde sovs på syrnet fløde frem for på cremefraiche 38% og mayonnaise, der i dag kan virke lige voldsomt nok, siger Kristina Miechels.
Læg husblassen i blød i koldt vand. Skyl en 1-liters randform med koldt vand og fordel rejer, dild, ærter og peberfrugter. Varm bouillon og hvidvin op og smelt husblassen deri. Lad bouillonen afkøle lidt og hæld den over fyldet i randformen. Stil randformen tildækket og koldt i mindst tre timer, gerne til næste dag. Rør en sovs af syrnet fløde, sennep, dild, kapers og citronskal og smag til med salt og peber. Server med et godt stykke brød.
Madopskrift: Kristina Miechels' nyfortolning af en Kirsten Hüttemeier-klassiker
Flere gode retter med rejer ...
Rejecocktail
Rejer og ris i pande