Opskrifter

Nakkefilet med bagte rodfrugter

Lørdag, 31. januar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Nakkefilet med masser af krydderier, serveret med bagte rodfrugter

Opskrift på nakkefilet med rodfrugter

(4 pers.)

1 nakkefilet (ca.1,2 kg)
½ spsk. salt
1 tsk. rosenpeber
1 tsk. fennikelfrø
½ usprøjtet citron
3 bananskalotteløg
400 g rødbeder
2 fennikler
2 persillerødder
300 g gulerødder
3 kviste timian
3 spsk. rapsolie
Salt og peber
1 dl cremefraiche
1 spsk. saltsyltet citron
1 bdt. persille

Lav en rodfrugt-inspireret middag: Servér retten med en smuk vintersalat med rodfrugter (opskrift her) og en rødbedekage (opskrift her) til dessert.

Sådan laver du nakkefileten med rodfrugter

Gnid nakkefileten med en blanding af knust salt, rosenpeber, fennikelfrø og revet citronskal og læg den i en bradepande.

Skær løg, rødbeder, fennikel, persillerødder og gulerødder i grove stykker, bland med timian og olie og krydr med salt og peber.

Kom rødderne i bradepanden til nakkefileten og sæt den i ovnen ved 200° i 70 min.

Rør cremefraichen med finthakket saltsyltet citron og persille og servér.

TIP: Saltsyltet citron kan erstattes med revet citronskal, saft og salt.

Mere med mørbrad