Opskrifter

Romfromage med mandler og hindbærcoulis

Torsdag, 9. april 2009af Redaktion
En dessert, der smager af sommer...

(4 pers.)

75 g mandler
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
3 dl mælk
3 dl piskefløde
¾-1 dl rom

Hindbærcoulis
250 g frosne hindbær
6 spsk. sukker




Smut og hak mandlerne. Udblød husblassen 10 min. i rigelig koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker lyst, til sukkeret ikke længere knaser. Kog mælken op sammen med de hakkede mandler. Hæld langsomt den kogende mælk i æggemassen, hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige inden kogepunktet, det må ikke koge. Tag gryden fra varmen, tryk vandet af husblassen og smelt den i den varme creme. Tilsæt rom og stil cremen koldt, til den er halvstivnet. Vend rundt i cremen med en gummiskraber. Pisk fløden stiv og vend den i. Hæld desserten i en skål og stil den køligt 4-5 timer eller til næste dag.
Pynt fromagen med flødeskum og hakkede mandler eller pistacienødder.

Coulis
Bland hindbær og sukker og tø det op. Varm det kort tid i en gryde og gnid det gennem en sigte.


Dessertopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

TIP

Hvis bærrene først mikses i blender, er de nemmere at gnide gennem sigten.




Prøv også...
Chokoladetrøffelkage med rom
Blødende hjerte med vaniljeis
Italiensk trifli med jordbær