Opskrifter

Hakkebøf med persillerodsragout og svampe

Lørdag, 1. januar 2011Opdateret 6. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Hakkebøf er en dejlig klassisker, der kan nydes på både en hverdagsaften, eller når der kommer gæster. Her serveres den sammen med ragout på persillerod og svampe.
35 min
2 personer
Hakkebøf med persillerodsragout og svampe
400 g hakket oksekød
Salt og peber
4 persillerødder
250 g champignoner
3 spsk. olivenolie
2 skalotteløg, hakket
1 spsk. hvedemel
2 dl rødvin
3 dl suppe el. bouillon
1 dl hakket, bredbladet persille
Salt og peber
Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Skræl persillerødder og skær i grove stykker.
  2. Rens svampe og skær evt. i halve eller kvarte.
  3. Hak løget. Sauter løg, svampe og til sidst persillerødder i olien og drys med melet.
  4. Hæld vin ved og kog ind.
  5. Hæld suppe ved og lad det jævne glat. Småkog, mens resten laves.
  6. Steg bøfferne, eventuelt, på jernpande i ca. 5 min. på hver side.
  7. Server med ragouten drysset med hakket persille og en grøn salat.