(4-6 pers.)
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
3 blade husblas
Saft og revet skal af 1 usprøjtet citron
3 pasteuriserede æggehvider
1½ dl piskefløde + ekstra til pynt
Udblød husblas i koldt vand i 5 min. Pisk æggeblommer med sukker i mindst 5 min. med elmikser, til det er lysegult. Pisk citronskal i. Smelt husblas over vandbad og rør det tyndere med citronsaften. Pisk dette grundigt i æggesnapsen. Pisk æggehvider og fløde til skum hver for sig og med helt rene skåle og piskeris. Fold først fløden i æggesnapsen og så hviderne. Skulle æggesnapsen være stivnet for meget, kan men enten piske den lind igen eller lige lune den let over vandbad. Ikke mere, end at den stadig har sat sig så meget, at den kan holde på skummet. Kommes i en serveringsskål eller portionsglas og serveres pyntet med flødeskum og evt. syltede citronskiver.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere lækre desserter...
Nem blåbærtrifli
Citroncreme med pocheret sensommerfrugt
Frossen jordbær-chokoade vacherin