Opskrifter
Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup
Fredag, 15. november 2024Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Stine Christiansen
Lækre kanelsmåkager med et strejf af ingefær og mørk sirup – perfekt til julens hyggestunder!

45 min
60 personer
Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup:
100 g blødt smør
200 g rørsukker
1 æg
85 g mørk sirup
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
Topping:
50 g rørsukker
½ tsk. stødt kanel
Fremgangsmåde:
Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup:
- Rør smør og sukker sammen i en skål, og rør herefter ægget i smørblandingen.
- Tilsæt sirup, mel, bagepulver, ingefær og kanel, og rør dejen godt sammen, til den er jævn og glat.
- Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, til den er fast.
- Del dejen i 6 dele, og tril hvert dejstykke til en aflang rulle.
- Del herefter hver dejrulle i 10 stykker, og tril dem til kugler.
- Fordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem, og tryk dem let flade.

Hjemmebag
Hjemmebag: Småkager og cookies uden sukker
Topping:
- Tænd ovnen på 180°.
- Bland sukker og kanel i en lille skål, og drys kanelsukkeret over småkagerne på bagepladen.
- Bag småkagerne i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne.
- Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en luftæt beholder.