Krydret græskarkage

Ingredienser til krydret græskarkage
(Ca. 8 stk.)
200 g græskarkød
2 æg
170 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ spsk. kanel
1 spsk. kardemomme
½ spsk. ingefær
1 nip salt
¾ dl olivenolie
Topping:
Mørk chokolade
el. Nutella
Græskarkerner
Alternativ til krydret græskarkage: Gulerodskage med abrikoser og rosiner
Fremgangsmåde til krydret græskar
Tænd ovnen på 150°, gerne varmluft. Skræl græskarret, riv kødet godt og klem vandet ud. Bland alle ingredienserne i en stor skål og rør dem til en jævn dej. Kom dejen i en bradepande på ca. 10 x 30 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 40-45 min.
Smelt chokoladen og fordel den eller Nutellaen på kagen, mens denne stadig er varm. Drys med hakkede græskarkerner. Lad kagen afkøle helt og skær den ud. Uden topping kan kagen holde sig i 4-5 dage ved stuetemperatur og med topping ca. 1 uge i køleskab. Kagen kan fryses.