Opskrifter

Piratkage

Fredag, 22. februar 2013af Redaktion
En herlig og festlig piratkage til piratens fødselsdag. Du behøver ikke at være konditor for at lave denne kage

Ingredienser til piratkagen

3 lagkagebunde

Blåbærmousse - piratkage

3 blade husblas
170 g blåbærsyltetøj
½ vaniljestang
2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde - piratkage

Udblød husblassen i koldt vand og rør syltetøjet med vaniljekornene. Pisk fløden til skum og smelt husblassen. Hæld husblassen i syltetøjet i en tynd stråle, mens der piskes, og vend fløden i.

Let smørcreme - piratkage

50 g blødt smør
50 g palmin
200 g flormelis
½ vaniljestang
1-2 spsk. mælk

Fremgangsmåde - piratkage

Rør smør og palmin blødt og ensartet, tilsæt flormelis, kornene fra vaniljestangen og mælk og rør i yderligere et par min., til cremen er let og luftig.

Opskriften fortsætter nedenfor...

(link fjernet)

Sådan gør du


1. Beklæd en skål med hushold-
ningsfilm, klip en lille trekant ud
i kanten af den ene lagkagebund,
så lagkagebunden kan formes
efter skålens runding. Klip de
øvrige bunde til, så de passer
med skålens størrelse.
2. Kom halvdelen af moussen på
den første bund, læg den anden
bund over og kom resten af mous-
sen på. Læg den sidste bund over,
dæk til og stil kagen på køl i mindst
et par timer.
3. Vend kagen ud på et fad og smør
smørcremen på, så kagen er helt
dækket. Glat cremen med en flad
spartel og stil den på køl, til den
skal overtrækkes med sugarpaste.


Overtræk til piraten

250 g hvid sugarpaste
Rød pastafarve
100 g blå sugarpaste
50 g sort sugarpaste
Majsstivelse

Fremgangsmåde

Tag lidt hvid sugarpaste fra til øje og prikker og farv resten hudfarvet ved at ælte lidt rød pastafarve i massen. Rul sugarpasten tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse og overtræk kagen med det.

Skær sugarpasten til, så kanten bliver skarp. Form ører og næse af det overskydende.

Rul den blå sugarpaste tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse og skær den ene side til, så der kommer en helt skarp kant. Fugt den hudfarvede sugar­paste ganske let, hvor tørklædet skal være, og læg tørklædet over en tredjedel af kagen.

Skær kanten til, skær to 5 x 3 cm trekanter og form en lille kugle af det overskydende. Rul resten af den hvide sugar­paste tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse, udstik en 4 cm cirkel til øje og 10-12 cirkler på 1 cm til tørklædets prikker.

Sæt prikkerne på tørklædet og trekanterne ved at fugte dem ganske let på undersiden.

Form tørklædets knude ved at klemme trekanternes korte side sammen og fæstn dem under den blå kugle.

Rul den sorte sugarpaste tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse, udstik en 4 cm cirkel til klap og en 1 cm cirkel til øje. Skær to 3 mm brede strimler ud til klappen og en helt smal strimmel til mund og smilerynker.

Montér delene på kagen ved at fugte undersiden, start med øre og slut med tørklædets knude.

Tip: Langt de fleste dekorationer, hvor sugarpaste sættes oven på sugarpaste, kan man fæstne ved at fugte sugarpasten med lidt vand, mens tunge dekorationer, som kronen, bør fæstnes med tyloselim.

Tip 2: Tyloselim er en spiselig lim, der bruges til dekoration af kager og konfekt.

Tip 3: Sugarpaste, også kaldet fondant, er en spiselig sukkermasse, der bruges til at overtrække kager eller forme figurer af. Sugarpaste er meget sød, men den er langt nemmere at arbejde med og indfarve end f.eks. marcipan. Sugarpaste sælges i forskellige farver og i en helt hvid udgave, der kan farves med pastafarve efter ønske.

Forhandlere

Bagetid.dk (link fjernet)
Specialkoebmanden.dk
Pandurohobby.dk
Kop-kande.dk

Har du set prinsessekagen?

Denne opskrift kan også bruges til at lave en fin prinsessekage. Klik her, hvis du vil have opskriften på prinsessekagen.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Pyntet festkage, der smager
Fodboldkage

Masser af gode køkkenting HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks.