Rosa marengs
(16 store stk.)
1 dl tørrede jordbær
Lidt flormelis
4 æggehvider
1/5 tsk. eddike
2 dl sukker
Pynt
½ dl sukker
Rød frugtfarve
TIP
Du opnår det bedste resultat, hvis æggene har stuetemperatur.
Tænd ovnen på 125°. Rør lidt frugtfarve i sukkeret til pynten og stil det til side. Hak jordbærrene og vend dem i lidt flormelis, så de ikke klistrer sammen. Pisk de tempererede æggehvider med en elpisker ved lav hastig i ca. 1 min. Hæld eddiken i og pisk et par min. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk ved høj hastighed til et fast og blank skum. Vend forsigtigt jordbærrene i. Sæt dejen som 16 toppe på en bageplade med papir. Drys lidt af det røde sukker over og bag marengsene midt i ovnen i ca. 1½ time, eller til de slipper papiret. Sluk ovnen og sæt lågen på klem og lad dem eftertørre.
Opskrift: Tina Gustafsson og Malin Carlsson Assistent: Sandra Runge Baadtoft
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Find flere opskrifter her...
Hindbær-marengskage
Marengslagkage
Mangodessert
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)