Sommerlagkage med kirsebær
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
2 tsk. vaniljesukker
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 usprøjtet citron
2 dl piskefløde
200 g kirsebær
60 g flormelis
100 g flødeost
180 g cremefraiche 38%
Sukkerkrymmel
Rør smør og sukker luftigt og pisk æggene i et ad gangen.
Bland vanilje, mel, bagepulver og revet skal fra citronen og vend det i til en glat dej. Hæld dejen i en smurt 20 cm springform og bag den ved 180° i 40 min. og lad den køle.
Pisk fløden til skum, udstik og hak 100 g kirsebær og vend dem i.
Flæk kagen i tre lag og læg den sammen med kirsebærskummet. Blend resten af kirsebærrene med flormelis og flødeost, vend cremefraichen i og fordel det over kagens sider og top.
Drys med sukkerkrymmel og server.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
DEKORATIVE KAGER
Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Chokoladecheesekage
Jordbær-rabarbersnitter
Marengsbund med jordbær og lime
Find flere lagkager her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)