Brød til teen
Ingredienser til madbrød
750 g hvedemel 150 g rugmel
150 g fuldkornshvedemel
150 g bygmel
150 g hvedekerner
1 dl klid
½ dl solsikkefrø
½ spsk. sirup
½ spsk. salt
1 pk. tørgær
8 dl stærk te, evt. grøn te
Sådan gør du
Læg hvedekernerne i blød natten over. Rør sirup i den afkølede te. Bland alle de tørre dele med hvedekernerne og rør salt og tørgær i. Rør teen i og ælt, til dejen er fast og knap slipper skålen. Lad den hæve tildækket og lunt i ca. 40 min. Ælt dejen igennem og form den til to brød, der lægges i smurte forme eller på en plade med bagepapir. Sæt dem i en kold oven på nederste rille, tænd ovnen på 200° og bag dem ca. 1¼ time. Lad dem afkøle på en rist.
Tip
Brødet kan fryses.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Masser af godt brød
Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag...