Madbrød med pesto og feta
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/2207_madbroed_pesto_feta.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.67&fp-y=0.5)
Opskrift på madbrød med pesto og feta
- 25 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1½ tsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
- 75 g grahamsmel
- 200 g hvedemel
- 4 spsk. grøn pesto
- 85 g feta
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
Smuldr gær i lillefingervarmt vand, og rør salt, sukker, olie og grahamsmel i. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er lind og slipper skålens kanter. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Rul dejen ud i et rektangel med en kagerulle. Smør pesto på hele firkanten, og drys smuldret feta over. Fold dejen ind over midten på den korte led, og tryk den lidt sammen i kanterne.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2014/april/uge-17/mad/17-focaccia-med-krydderurter-280.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2014/april/uge-17/mad/17-focaccia-med-krydderurter-280.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Skær dejen ud i 3 striber på hele den lange led, bortset fra de sidste 5 cm. Flet de tre strimler til en løs fletning, og fold snipperne i enden ind under resten af fletningen.
Lad brødet efterhæve i 30 minutter på en bageplade med bagepapir, imens ovnen varmer op til 180°. Pensl brødet med let sammenpisket æg, og bag det i gyldent og gennembagt i 15-20 minutter.
![Pull apart-krydderurtebrød](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/-pull-apart-broed.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)