Gulerods-ingefærsuppe med citroncreme
(2 pers.)
25 min.
1 spsk. olivenolie
1 løg, pillet og hakket
300 g gulerødder, skrællet og skåret i små stykker
1 fed hakket hvidløg
1 cm ingefær skrællet og fintrevet
1 tsk. karry
½ liter grønsagsbouillon
1 usprøjtet citron
1 dl cremefraiche (eller tyk yoghurt 10%)
Hakket persille og purløg
Tilbehør
Groft brød
Kom olie, løg og gulerødder i en gryde og småsteg i 3 min. Kom hvidløg, ingefær og karry ved og steg i 1 min. Tilsæt bouillon og kog 15 min. Purér med stavblender og smag til med salt, peber og revet citronskal. Resten af citronskallen røres i cremefraichen med hakkede krydderurter. Anrettes i kopper eller dybe tallerkner rygende varm og serveres med citroncremen og groft brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
STØB FINE HJERTER
Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Gratineret løgsuppe
Gule ærter
Ingefærkrydrede revelsben
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)