Lammekølle a la Provence
Ingredienser til lammekølle a la Provence
(6 pers.)
1 stor lammekølle
Ca. 3 tsk. salt
1½ kg kartofler
1 dåse flåede tomater
1 lille bdt. persille
2 fed hvidløg
3½ dl lage fra tomaterne + bouillon
Groftkværnet peber
Fremgangsmåde til lammekølle a la Provence
Gnid køllen med salt. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Hæld væden fra tomaterne, gem den og skær tomaterne i mindre stykker. Nip persillen, pil og hak hvidløgene. Læg kartofler, tomater, persille, 2 tsk. salt og hvidløg lagvis i et stort, ildfast fad eller bradepande og hæld væden ved. Kværn peber over. Læg køllen oven på grønsagerne med undersiden opad. Sæt den i ovnen 1¾ time ved 160°. Vend køllen efter 45 min. Tag fadet ud af ovnen og lad køllen hvile tildækket 10-15 min., inden den skæres i skiver.
Tip: Når centrumtemperaturen i den tykke del af køllen er 65°, er kødet rosa. Ved 70° er den gennemstegt.
Grønsagerne kan blandes med 1 spsk. friske rosmarinnåle.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kylling i det grønne
Påskespid med blomkålssalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)