Ristet fisketatar med asparges og hvidløgscreme
Ingredienser til ristet fisketatar med asparges og hvidløgscreme
(4 pers.)
Fisketatar
300 g laksefilét
200 g havkatfilét, kuller el. lyssej
2 æggeblommer
½ spsk. dijonsennep
1 spsk. hakket kapers
1 lille, finthakket skalotteløg
Salt og peber
Smør/olie til stegning
Hvidløgscreme
1 fed hvidløg
1 potte kørvel
1 lille bæger cremefraiche 18%
Salt og peber
Citronsaft
Tilbehør
12-16 grønne asparges (3-4 pr. mand)
Brød
Fremgangsmåde
Drys fiskefiléterne med 1½ spsk. salt. Lad dem trække køligt ½ time. Skyl saltet af fisken. Hak filéterne fint med en skarp kniv og bland dem med sennep, kapers og hakket løg. Krydr med salt og peber. Lad fisketataren trække i 15-20 min. og form den til flade bøffer. Brun dem forsigtigt i lidt smør og olie 2-3 min. på hver side.
Hvidløgscreme: Bland hakket hvidløg og hakket kørvel med cremefraichen. Smag til med salt, peber og lidt citron.
Skyl aspargesene og skær det nederste af hver stilk. Flæk aspargesene, hvis de er tykke, og kog dem 2-3 min. i letsaltet vand.
Servér tataren portionsvis med asparges og en skefuld sauce ved. Spis brød til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Klassisk bøftatar
Fiskelasagne
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)