Opskrifter
Svenske kanelboller
Onsdag, 8. oktober 2008af Redaktion
(14 stk.)50 g smør2 dl mælk25 g gær ½ dl sukker1 knsp. salt350-400 g melFyld:3 spsk. smør3 spsk. sukker 1½ tsk. kanel1 æg til penslingPerlesukkerLun
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/7d24dd2415b84965af411b11acc993f3.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(14 stk.)
50 g smør
2 dl mælk
25 g gær
½ dl sukker
1 knsp. salt
350-400 g mel
Fyld:
3 spsk. smør
3 spsk. sukker
1½ tsk. kanel
1 æg til pensling
Perlesukker
Lun smør og mælk i en gryde og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og mel, ælt dejen godt igennem og lad den hæve i 1 time et lunt sted. Rør smørret med sukker og kanel. Rul dejen ud i 1/2 cm's tykkelse og smør fyldet ud på dejen. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 14 skiver. Læg hver skive i en papirform på en bageplade og lad dem efterhæve i 15 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys med perlesukker og bag dem i ovnen ved 225° i 7 min.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels