Opskrifter
Saftig sommerkage med rabarber og youghurt
Torsdag, 4. juli 2024Af Cecilie Lunding Tolversen
Denne rabarberyoughurtkage smager dejligt - en perfekt balance mellem det sure og søde. Server den som dessert og imponer dine gæster.
Opskriften er til 8-12 personer.
1 t og 5 min
Rabarberyoughurtkage
450 g rabarber
100 g smør
125 g rørsukker
1 usprøjtet citron
3 æg
200 g hvedemel
75 g grahamsmel
1 bagepulver
2½ dl yoghurt, 1,5 % eller 3 %
100 g sukker til drys
- Tænd ovnen på 180°.
- Skær rabarberne i 5-7 cm lange stykker. Hvis de er tykke, må de også deles på langs.
- Pisk blødt smør, sukker og revet citronskal sammen.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Bland de to slags mel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med yoghurten.
- For en form, cirka 20 x 30 cm, med bagepapir, og hæld dejen i.
- Fordel rabarberne oven på dejen. Drys sukker over, og bag kagen i cirka 45 minutter.
- Afkøl i formen.