Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Af Pernille Brøndum, Familie Journals Slankeklub (link fjernet)
Det er efterhånden blevet en jungle at finde rundt i alle de forskellige typer mel.
Derfor guider vi dig nu til de vigtigste facts.
Hvedemel feder
Brød, der er baseret på hvedemel, er fyldt med kulhydrater, der er let optagelige.
Dette gør dit blodsukker ustabilt og gør, at du bliver hurtigt sulten igen.
Derfor spiser du altså mindre, hvis du spiser det grove brød.
Durummel og hvedemel er lige usundt
Durummel består af fint formalede durumhvedekerner uden skaldele og kim.
Derfor er der ikke forskel på fiberindholdet i durummel og almindeligt hvedemel.
Det samme er desværre gældende for indholdet af vitaminer og mineraler.
Fuldkorn - ja tak
Groft mel - som rug eller fuldkornsspelt - giver klart det sundeste brød.
Fuldkornsbrød er fyldt med fibre, der holder maven i gang og masser af vigtige B- og E-vitaminer og mineraler som kalcium, jern, magnesium og fosfor, som er særligt vigtige for knoglernes sundhed.
Nedsæt risikoen for livsstilssygdomme
Flere videnskabelige undersøgelser viser, at fuldkornprodukter nedsætter risikoen for hjertesygdomme, visse kræftsygdomme, sukkersyge og fedme.
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB
Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub (link fjernet)
Læs også:
Få klar besked om æg
Grøn hygge
Træn dig til et sundt blodtryk
Kender du Kogebogen? Den bugner af god slankemad
Læs mere om slankeklubben her