Kære Puk
Vi er tilflytterne, som ingen gider
Hele familien var samlet til Sabines 19-års fødselsdag, da hun fortalte, hun var gravid. Først blev der helt stille, men så brød gæsterne ud i jubel. For Sabine Krieger var det kulminationen på lang tids bryderier, om hun skulle få en abort eller fuldføre sin graviditet.
En hård fødsel
- Da jeg fik mistanke om, at jeg var gravid, gik jeg til lægen for at blive kontrolleret. Da svaret var positivt, begyndte jeg at stortude. Jeg var overhovedet ikke klar til at blive mor. Og min kæreste Søren, havde ingen intentioner om at blive far, fortæller Sabine, der fik sin første uddannelse som sosu-hjælper, kort før hun fødte.
- Fødslen var utrolig hård og smertefuld. Jeg skulle have født normalt, men da fødslen trak ud, besluttede lægerne sig for et kejsersnit, hvor jeg i øvrigt ikke blev rigtigt bedøvet. Det betød, at jeg mange dage senere havde det rigtig skidt, fortæller Sabine.
Folk har været fantastiske
- Min situation blev selvfølgelig vendt og drejet specielt med min mor, Søren og mine gode veninder. Og så fik jeg, dengang som nu, fantastisk hjælp og opbakning fra Mødrehjælpen i Århus. Sabine har altid boet hjemme hos forældrene, og det skulle hun fortsætte med - også efter fødslen. Men som studerende er pengene meget små. Hun satte derfor en lille annonce i avisen Gul & Gratis, hvor hun søgte gratis tøj og legetøj til sit kommende barn, som hun endnu ikke kendte kønnet på.
- Folk har været helt fantastiske. Jeg har fået utrolig mange positive henvendelser. Jeg har endda fået to barnevogne, en klapvogn og to autostole, fortæller Sabine, som er dybt taknemmelig.
Stadig kærester
- Selv om Jasmin i dag er blevet omdrejningspunktet i ikke bare mit, men hele familiens liv, så skal jeg også selv videre. Men, siger Sabine, - jeg har foreløbig droppet drømmen om at videreuddanne mig til massør og fysioterapeut. Det vil kræve for meget tid af mig. Sabine og Jasmins far er stadig kærester, men der er ikke lagt planer for, at de skal flytte sammen eller giftes. - Jeg tager et projekt ad gangen. Lige her og nu drejer det sig om Jasmin og om, at jeg får min uddannelse som sosu-assistent, siger Sabine, der siger tusind tak for den store opbakning og støtte, hun har modtaget det.
Mødrehjælpen
… … er en privat humanitær organisation, der rådgiver og støtter børnefamilier, som har det svært, bl.a. ved at (gen)etablere sociale netværk omkring den enkelte, så der er nogen til at tage hånd om en, når man har brug for det. Hvert år henvender mere end 6.000 familier sig i Mødrehjælpens rådgivninger, som findes i København, Århus og Odense.
Desuden er der landsdækkende telefonrådgivning på tlf. 70 11 12 12, ligesom Mødrehjælpen også driver genbrugsbutikker.
Se også:
Jeg har været ufattelig heldig