Kære Puk
Skal fotos af hans kone stå fremme?
Sød honning, rapsolie, der skinner som guld, hjemmebrygget øl, økologiske æg og urter, røde og gule tomater og fremfor alt velduftende, saftige æbler – når Familie Journals udsendte lader blikket glide ud over overflødighedshornet af skønne, danske delikatesser, løber tænderne i vand, og smagssansen vågner helt op til dåd og forbereder sig på en ren fest.
Den oplevelse deler vi med rigtig mange andre denne skønne sensommerdag, hvor vi er draget til høstmarked på den stevnske æbleplantage Engvang.
Hér regerer 41-årige Annelise Nielsen og hendes jævnaldrende partner, Dan Christensen, der i syv år har knoklet stort set døgnet rundt for at banke en af Stevns’ største æbleplantager op og samtidig inviterer alle andre lokale producenter med til det årlige høstmarked.
Læs også om Karin Baum, der fragter æbler på gamle træskibe
– Både Dan og jeg arbejder hårdt, og der er ingen tid til veninder, shoppeture, bio og den slags, fortæller Annelise. - Måske har jeg heller ikke lyst. Vi har jo brugt al vores tid på at bygge dette sted op, og det er hele vores liv.
Ikke tid til ferie
– Nej, det holder vi aldrig, men vi higer heller ikke efter det, ligesom vi også har fravalgt at få børn, fordi der aldrig har været tid til det.
Men en god snak om, hvilke æbler der for eksempel egner sig bedst til æblekager, det har både Annelise og Dan tid til, og de deler hjertens gerne ud af deres enorme erfaring på æble-fronten.
– Det er derfor, vi elsker at lave disse høstmarkeder, hvor mange af de lokale kan vise deres forskellige varer frem, men hvor vi også selv i høj grad får talt med folk om vores store lidenskab.