Socialt Set
Bedsteforældres rettigheder
- Du er en god ven, du er god til fodbold, og du er god til at tegne, læser Susanne op fra brevet fra ”Den glade post”, som er søde breve eleverne i 0.b på Skipper Clement Skolen i Aalborg skrevet til hinanden.
For 52-årige Susanne Tillegreen fra Aalborg har det i de sidste mange år været en naturlig del af hverdagen at stå foran tavlen og undervise sine elever.
Men indtil for nylig var det nærmest umuligt for hende at passe sit arbejde. Hun havde nemlig mistet stemmen.
Du kan også læse om en lærer, der sørger for, at Brock nu er glad, når han skal i skole.
- Jeg kunne slet ikke læse op, som jeg gør nu, det ville være alt for lange sætninger til at det overhovedet kunne lade sig gøre, siger Susanne.
Hun retter på mikrofonen, mens ordene ”Nu skal i lige være stille” klart og tydeligt flyder ud af den lille højtaler på bordet foran tavlen i klasseværelset. Hun bruger stemmeforstærkeren for ikke at belaste sin tilbagevendte stemme for meget.
En stemme, som hun havde svært ved at tro på, at hun nogensinde kom til at høre igen, efter hun ved en operation for struma, fik skåret stemmebåndet over.
- Jeg kunne ikke sige noget, min stemme var bare væk, og jeg kunne kun hviske meget, meget svagt, husker Susanne, om den hårde tid.
Den manglende stemme gjorde det svært for Susanne at undervise sine elever, og efterhånden brugte hun det meste af arbejdstiden på administrativt arbejde som at makulere, gå med post og gøre eksamenspapirer klar.
Men alt dette ændrede sig da hun d. 13 januar 2017 blev opereret på Aalborg Universitetshospital. Her skar man et lille stykke brusk ud af struben og indopererede en silikoneklods, som skal hjælpe med at skubbe det beskadigede stemmebånd på plads, så stemmebåndene bedre kan møde hinanden.
Operationen virkede med det samme, og Susanne glæder sig i dag over at være tilbage i klassen.
- Jeg har fået mit gamle liv tilbage, siger Susanne med et smil.